Hydrotherapie

In de zwembaden van Het Meerven, De Abeel en de Laco kan door de leden van de vereniging in groepsverband geoefend worden in water. Het water is weldadig warm: 31-32 °C, een absolute voorwaarde voor mensen met een reumatische aandoening!

Door het warme water ontspannen spieren zich gemakkelijk en door de opwaartse druk zijn bewegingsoefeningen minder zwaar dan op ‘het droge’. Hierdoor worden zowel spieren - inclusief pezen- als gewrichten intensiever gebruikt, wat de bewegingsmogelijkheden bevordert.

Een ervaringsdeskundige of sportinstructeur begeleidt de groepen. Alle instructeurs van de vereniging Reuma Actief de Peel zijn geschoold in het “gepast” bewegen en hoe om te gaan met Reumapatiënten.

Deelname aan deze vorm van bewegen is mogelijk voor mensen met een reumatische aandoening én hun partners.

De kosten bedragen € 42,50 per kwartaal.

Locaties en tijden:

De Laco
Keizerin Marialaan 1
5702 NR Helmond

woensdag: 13.00 - 13:45

Het Meerven
Dunantweg 14
5751 CB Deurne

Donderdag: 10:00 - 10:45

Zwemschool De Abeel
Dorpsweg 16
5711 TS Someren

Maandag: 19:00 - 19:45
Donderdag: 19:30 - 20:15
Zaterdag: 9:15 - 10:00

Download hieronder de voorwaarden.

Hydrotherapie nu ook in Helmond.

Er staat al een grote groep mensen in de hal van het zwembad als ik aankom. Er is veel belangstelling voor de proefles in de oude ‘Wissen’, nu Laco Helmond. Bijna iedereen is hier eerder geweest, al is het soms lang geleden. Zo te zien is er nog niet veel veranderd.
Voor mij is de afstand een reden om hier te gaan kijken, ik kan hier op de fiets heen. Over de Abeel was ik zeer tevreden, maar het is net wat te ver weg.
Shafique, de instructeur, stelt zich voor en wijst ons de kleedkamers. Sommige mensen willen liever in een hokje omkleden, die worden meegenomen naar de andere kant van het zwembad. Ik zit in de kleedkamer en het is er gezellig. Iedereen heeft zin om het water in te gaan.
De eerste test: teen in het water en ja, het is aangenaam warm! De bodem kan ver omlaag, ook lange mensen kunnen goed onder water staan.
De les begint rustig, eerst even opwarmen, daarna wordt het intensiever. We worden goed uitgedaagd. Even de hartslag omhoog! Wordt het te gortig, dan houd je je eigen tempo aan en als een oefening te moeilijk of pijnlijk is, geeft Shafique een alternatief. Oefenmateriaal is er ook, deze keer zijn de noodles aan de beurt.
Na drie kwartier voel ik mijn spieren, ze hebben flink gewerkt, wat ook de bedoeling is. Het voelt prettig aan. Ook mijn medebewegers zijn positief over de les. Ik weet het wel: ik blijf!
En dan wacht de koffie.

Marianne van Rooden

WIST U DAT VEEL ZORGVERZEKERINGEN HYDROTHERAPIE VERGOEDEN?

Neemt u deel aan een van onze beweegroepen : ‘Hydrotherapie’ of bent u voornemens dit te gaan doen ?
Vraag dan even bij uw zorgverzekering na, want er is een goede kans dat dit ook door uw verzekering wordt vergoed ....
De penningmeester van onze vereniging kan u een nota sturen die u dan bij uw verzekering kunt declareren…. U kunt ook kijken op: https://www.zorgkiezer.nl/vergoedingen/hydrotherapie