Bewegen in warm water

In de zwembaden van Het Meerven en De Abeel kan door de leden van de vereniging in groepsverband geoefend worden in water. Het water is weldadig warm: 31-32 °C, een absolute voorwaarde voor mensen met een reumatische aandoening!

Door het warme water ontspannen spieren zich gemakkelijk en door de opwaartse druk zijn bewegingsoefeningen minder zwaar dan op ‘het droge’. Hierdoor worden zowel spieren - inclusief pezen- als gewrichten intensiever gebruikt, wat de bewegingsmogelijkheden bevordert.

Een ervaringsdeskundige of sportinstructeur begeleidt de groepen.

Deelname aan deze vorm van bewegen is mogelijk voor mensen met een reumatische aandoening én hun partners.

De kosten bedragen € 41,35 per kwartaal.

Locaties en tijden:

Het Meerven
Dunantweg 14
5751 CB Deurne

Donderdag: 10:00 - 10:45

Zwemschool De Abeel
Dorpsweg 16
5711 TS Someren

Maandag: 19:00 - 19:45
Donderdag: 19:30 - 20:15
Zaterdag: 9:15 - 10:00

Download hieronder de voorwaarden.

WIST U DAT VEEL ZORGVERZEKERINGEN HYDROTHERAPIE VERGOEDEN?

Neemt u deel aan een van onze beweegroepen : ‘bewegen in warm water’ of bent u voornemens dit te gaan doen ?
Vraag dan even bij uw zorgverzekering na, want er is een goede kans dat dit ook door uw verzekering wordt vergoed ....
De penningmeester van onze vereniging kan u een nota sturen die u dan bij uw verzekering kunt declareren…. U kunt ook kijken op: https://www.zorgkiezer.nl/vergoedingen/hydrotherapie