Stadswandeling 14 mei 2019

Dinsdag 14 mei is er weer een wandeling.
Deze keer maken we een stadwandeling in het centrum van Helmond en gaan we op zoek naar natuur in de stad: planten, bomen, vogels staan dan centraal. Maar ook bekijken we de beelden en de gedichten die de binnenstad opsieren.
De wandeling start om 14.00 uur en duurt tot hooguit 15.30 uur. Daarna voor wie wil is er gratis koffie bij Belloni aan de Kerkstraat.
Startpunt van de wandeling is : ingang Elzaspassage bij de kubuswoningen.
Leden vragen me wel eens : ”Ik kan geen anderhalf uur lopen of ik kan niet zo lang staan of zijn de paden wel verhard, zodat ik mee kan met mijn rolstoel of rollator”. Ik kan u geruststellen. Ik zoek altijd een wandeling uit met verharde en gemakkelijk begaanbare paden waar u kunt gaan zitten als het teveel wordt of als het voor u te lang duurt.
Als er door het slechte terrein geen rollator of rolstoel mee kan, dan geef ik dat altijd vooraf in dit stukje aan. Dus als het niet uitdrukkelijk vermeldt staat, dan kunt u altijd mee met uw hulpmiddel. U hoeft ook niet bang te zijn dat we anderhalf uur intensief aan een stuk wandelen. Bij deze en andere wandelingen staan we veel stil, vertel ik wat, of we kijken alleen.
Wat wel altijd vaste prik is: Het is gezellig, meestal mooi weer, we hebben plezier en je leert er altijd weer iets van. Is het niet van mij als gids, dan wel van uw mede wandelgenoten.
En we sluiten altijd af met een kopje koffie en dan kunt u zelfs uw portemonnee thuis laten, want dat kopje koffie of thee wordt u aangeboden door de Reuma Vereniging Actief de Peel.
Tenslotte, de wandeling gaat altijd door, wat voor weer het ook is. Met een paraplu kom je een heel eind.
Kortom: probeer het eens. Van harte welkom.

Teun van den Bosch
IVN natuurgidsgids