Beweeggroepen

Een spreekwoord dat waar is: "Rust roest".

Vandaar dat er op dit moment ± 200 leden elke week in beweging zijn.

De vereniging Reuma Actief de Peel wil ook dat bewegen voor onze reumapatiënten; gepast bewegen is. Bewegen voor reumapatiënten is net even anders dan het bewegen/ sporten voor meer reguliere deelnemers.
Het is vaak maatwerk en moet passen bij de doelgroep, waarbij de onderlinge verschillen ook sterk kunnen variëren.
Vanaf 2018 worden alle geschoolde en gediplomeerde instructeurs daarnaast geschoold in; "hoe om te gaan met reumapatiënten"
De extra scholing wordt gegeven, onder de leiding van een fysiotherapeut van Fysio-praktijk; Leonardus te Helmond.
Dit noemen ze ook wel eens; "de-verlengde-arm constructie". De verlengde-arm-constructie is een eis die opgelegd is, door Reuma Nederland in samenspraak met de zorgverzekeringen, aan alle reumapatiënten verenigingen in Nederland.
De vereniging Reuma Actief de Peel ziet het belang van gepast en verantwoord bewegen in en werkt hier met veel enthousiasme aan mee.
Behalve dat bewegen een must is voor reumapatiënten is bewegen nu tevens op een bewust verantwoorde manier mogelijk.
De scholing wordt 1x per jaar herhaald.

Wil je meer weten over een beweeggroep klik dan op betreffende groep. Om in te schrijven kun je het onderstaande formulier downloaden.

Je kunt dit formulier printen en opsturen naar: Vereniging ReumaActief de Peel, Antwoordnummer 549, 5700VB Helmond (geen postzegel nodig). Je kunt het ook scannen en opsturen naar info@VerenigingReumaActiefdePeel.nl .

Open hier het inschrijfformulier